NOESSIS TV

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Η Λώρη Κέζα των ΔΟΛ-ίων και τα μαθήματα καθεστωτικής δημοσιογραφίας

Το “συγκρότημα” παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας που θα την ζήλευαν και οι εφημερίδες στα …κατεχόμενα! Μετά λοιπόν τις επικές αγιογραφίες του Χασαπόπουλου (που γίνονται όποτε ο Παμπούκης βγάζει στην σέντρα τον Αδελφόθεο), έχουμε την συμβολή στις αυτοδιοικητικές δια χειρός Λώρης Κέζα.
Κοιτάξτε τι θα πει αμερόληπτη δημοσιογραφία που θα την ζήλευαν και οι …κόκκινοι Χμερ!
Η Λώρη Κέζα παρουσιάζει τον Κικίλια και τον Σγουρό. Το κωμικό δεν είναι ότι θάβει τον Κικίλια, αλλά ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τον Σγουρό. Έτσι όπως το διαβάζαμε, περιμέναμε πότε θα βγει το “11880″ για τον “φουκαριάρη τον...

πολιτικό” της φτωχολογιάς που δέχτηκε να κάνει τον πολιτικό σωματοφύλακα του μνημονίου, προφανώς για να αυξήσει την λούμπεν τάξη βάζοντας τα θεμέλια για την Κομμουνιστική επανάσταση στην Ελλάδα.
Παραθέτουμε τα δύο αφιερώματα άνευ σχολίου (οι τίτλοι δικοί μας):
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
O κ. Γιάννης Σγουρός δουλεύει από 15 χρόνων. Ξεκίνησε από κλητήρας στην τράπεζα, όπου κατάφερε να γίνει ανώτερο διοικητικό στέλεχος (σσΟ: ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΗ!!!). Ενδιαφέρει κανέναν αυτή η λεπτομέρεια; Πιθανώς έναν σεναριογράφο που ψάχνει για success story ή εκείνους που προωθούν στην πολιτική διαγωνισμό για δακρύβρεχτα βιογραφικά. Τους κατοίκους της Αττικής τους ενδιαφέρει περισσότερο τι έκανε ένας εκλεγμένος τοπικός άρχοντας παρά το ποιος είναι. Ο κ. Σγουρός επί οκτώ χρόνια καθόταν στην καρέκλα του νομάρχη Αθηνών. Οταν λοιπόν τον ρωτούν τώρα, ως υποψήφιο περιφερειάρχη, «τι έκανες, βρε μπαγάσα, για αυτόν το τόπο», θα απαντήσει με αριθμούς. Κατασκεύασε 120 χιλιόμετρα αντιπλημμυρικών έργων. Για όσους δεν ασχολούνται με τα όμβρια ύδατα και θέλουν υψηλή κουλτούρα ο κ. Σγουρός έχει ένα ακόμη καμάρι στα πεπραγμένα του. Ανέλαβε με 6 εκατ. ευρώ την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου του Διονύσου.
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για υποψήφιους που έφυγαν από τον κ. Σγουρό, για ανθρώπους που απομακρύνθηκαν άκομψα, για επιτελείς που επιβλήθηκαν άνωθεν στην ομάδα του. Αυτά είναι για εσωτερική πασοκική κατανάλωση. Αν δηλαδή ο τάδε επελέγη για να προσελκύσει δημοσίους υπαλλήλους, αν ο δείνα ανήκει σε υπουργικό περιβάλλον. Είναι κατανοητό να υπάρχει πίκρα, είναι κατανοητό να υπάρχει θυμός, πολλώ δε μάλλον όταν οι ανακατατάξεις γίνονται την τελευταία στιγμή. Δεν θα έπρεπε όμως να υπάρχει έκπληξη από τις παρεμβάσεις ούτε επίκληση των δημοκρατικών διαδικασιών. Λένε, επί παραδείγματι, ότι δεν μπορεί να υποδεικνύει τους υποψηφίους η ηγεσία του κόμματος αντί της λαϊκής βάσης. Λένε ότι αυτό δεν ταιριάζει με το κόμμα που πρωτοπόρησε, ψηφίζοντας αρχηγό. Μάλλον γίνεται λάθος ανάγνωση της ιστορίας της εσωκομματικής δημοκρατίας. Ο πρόεδρος υποδείχθηκε και ψηφίστηκε ως μοναδικός υποψήφιος. Ετσι και τα ψηφοδέλτια, πρώτα περνάνε από υπουργικά γραφεία και κατόπιν ανακοινώνονται στους ενδιαφερομένους.
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση περί εσωκομματικής δημοκρατίας, πλην όμως δεν είναι της παρούσης. Οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ μπορούν να ζητήσουν δομικές αλλαγές στα του οίκου τους σε έναν μήνα από τώρα. Αυτή τη στιγμή προέχει η ανάδειξη ενός ανθρώπου που έχει δώσει καλά δείγματα διαχείρισης. Ο κ. Σγουρός είχε στα χέρια του περίπου 550 εκατ. ευρώ, με τα οποία έκανε έργα που φαίνονται. Δεν χρειάζεται λιβάνισμα, υπάρχει κατάλογος πεπραγμένων.
Εστίασε σε αναπλάσεις παιδικών χαρών και έχει δημοσιοποιήσει επακριβώς πόσο κόστισε καθεμιά, πότε άρχισαν τα έργα και πότε ολοκληρώθηκαν. Πρότεινε στους δήμους να χρηματοδοτήσει με 1 εκατ. ευρώ την κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών, αρκεί να υπάρχει καθαρό οικόπεδο και μελέτη. Από τους 48 δήμους ανταποκρίθηκαν οι 13.
O κ. Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε μόνος του την υποψηφιότητά του. Είναι ένα απλό μέλος του κόμματος, ποτέ δεν συμμετείχε στα όργανα, οπότε είναι έξω από τους μηχανισμούς. Επεδίωξε να βρει συνεργάτες με μόρφωση, τιμιότητα και διάθεση συνεργασίας. Οταν αποδέχθηκε την επίσημη στήριξη του ΠαΣοΚ, αποδέχθηκε ότι το ψηφοδέλτιό του θα καταρτιστεί από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Κάτι παίρνει, κάτι παραχωρεί. Ο ίδιος έστειλε έναν κατάλογο με τους ανθρώπους που θα ήθελε να τον περιβάλουν στο εγχείρημά του. Την ώρα της κρίσης προωθήθηκαν άλλοι. Είναι ίσως σκληρό, κυνικό, αλλά ο υποψήφιος κοιτάζει μπροστά: «Δεν γυρνάω πίσω» τονίζει.
Το ερώτημα τώρα είναι αν στους ψηφοφόρους θα επικρατήσει το συναίσθημα ή η λογική. Τι θέλουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου; Να διαμαρτυρηθούν για τα οικονομικά μέτρα; Να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολιτικό θέαμα; Να δουν άσπρη μέρα;
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=360862&dt=15/10/2010#ixzz12PXCYuvW
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Βασίλης Κικίλιας, με την ηλικιακή του φρεσκάδα, θα είχε αξιοποιήσει την ψηφιακή δικτύωση. Οχι ότι δεν έχει φίλους στο facebook (περί τις 6.000, σε δύο προφίλ), αλλά η παρουσία του είναι ισχνή. Θα περίμενε κανείς ότι θα ανέπτυσσε απόψεις, θα σχολίαζε την επικαιρότητα. Εκείνος όμως μένει στα βασικά: «Καλημέρα στην τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου», «Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους» είναι όσα είχε να πει στο τέλος της εβδομάδας. Εξίσου ισχνή είναι στο προσωπικό του ιστολόγιο η ανάπτυξη των θέσεών του. Στο πεδίο «Οι θέσεις μου» αναπτύσσει όσα πιστεύει για την «Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής» μέσα σε μόλις 11 αράδες. Το «όραμα για την πολιτική» είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, φτάνει τις 20 αράδες. Είναι και αυτό όμως μια αρετή για τον πολιτικό, να είναι συμπυκνωμένος και να τα λέει όλα με λιγότερες από 150 λέξεις. Ο κ. Κικίλιας έχει άλλη προτεραιότητα.
Εχει αρχίσει τη μέθοδο «πόρτα πόρτα» προκειμένου να κερδίσει ψηφοφόρους με την προσωπική γοητεία του, με το ανδρικό εκτόπισμα και το αστραφτερό σμάλτο των οδόντων του. Ο πρόεδρός του κ. Αντώνης Σαμαράς ζητεί παν-κομματική συστράτευση προκειμένου να μπει ο υποψήφιος περιφερειάρχης σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια. Βουλευτές καλούνται να πάρουν από το χεράκι το γελαστό παιδί και να το πάνε βόλτα στις γειτονιές. Δυστυχώς δεν έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένου τύπου οικογένειες. Ο κ. Κικίλιας είναι ό,τι πρέπει για εστίες με ανύπανδρες θυγατέρες. Και γιατρός, και πολιτικός, αψηλός και ευθυτενής- βγαίνει και στην τηλεόραση. Θεωρείται ο ιδανικός γαμπρός. Τώρα, αν θα ξεκουβαληθούν όλοι αυτοί κυριακάτικα για να πάνε να τον ψηφίσουν είναι ένα άλλο θέμα.
Η ανία των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων απειλεί τον κ. Κικίλια και μαζί του και τον κ. Σαμαρά. Οι μετρήσεις δεν τον τοποθετούν με βεβαιότητα στον β΄ γύρο και αυτό είναι που θα κρίνει το μέλλον του ιδίου, ίσως και η παραμονή του αρχηγού του στην ηγεσία. Αν αποτύχει παταγωδώς ο κ. Κικίλιας, το κόμμα του θα έχει αποτύχει στο ήμισυ του πληθυσμού της χώρας. Το αποτέλεσμα στην Αττική είναι ικανό να καταβυθίσει το γενικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, με την αναγωγή των ποσοστών σε εθνικό επίπεδο. Αυτή είναι η θεμελιώδης αγωνία και όχι αν ο κ. Σαμαράς κριθεί, τάχα, για την απόφασή του να ανανεώσει τα στελέχη του. Αν οι κακοί οιωνοί είχαν δημιουργήσει σκεπτικισμό για τα νέα πρόσωπα, δεν θα είχε επιλεγεί ο κ. Ν. Μηταράκης ως αντιπεριφερειάρχης.
Αυτή τη στιγμή το λιγότερο που μετράει για τη Νέα Δημοκρατία είναι αν ο κ. Κικίλιας είναι ικανός να διοικήσει μια περιφέρεια. Μια παταγώδης αποτυχία του θα οδηγήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των εσωκομματικών ισορροπιών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για να βελτιώσει τα ποσοστά του: έχει έναν μήνα μπροστά του να κινηθεί και να κινητοποιήσει μηχανισμούς αλλωνών. Ας μην ξεχνάμε την πίεση που ασκεί στους οπαδούς του κόμματος η πιθανότητα να μην οδηγηθεί η ιστορική παράταξη στον δεύτερο γύρο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι αναμετρήσεις έχουν πάντοτε εκπλήξεις, ανατροπές, πιθανές νέες συμμαχίες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σαμαράς ειδικεύεται στην ανάσταση πολιτικών με χαμηλό σφυγμό.
Μέσα σε έναν μήνα οι δημοσκοπήσεις μπορούν να διαψευσθούν και η Νέα Δημοκρατία να δει τα ποσοστά της να εκτινάσσονται στην Αττική. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι, αν το συγκρίνουμε με το πιθανό σενάριο εκλογής του κ. Κικίλια. Εκτός από το θέαμα των εκλογών υπάρχει και η διοίκηση ενός συστήματος για το οποίο μόνο ένα πράγμα είναι γνωστό: ότι είναι τεράστιο.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=358093&dt=02/10/2010#ixzz12PVV9MLI

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου