NOESSIS TV

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΑΤΗΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑΣΑΜΑΡΑΣ: Έτσι κι αλλιώς θα συναινέσω… Τουλάχιστον κάντε κάτι για να μην ξεφτιλιστώ…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κι αν η παραπάνω διατύπωση δεν έχει εισαγωγικά, αυτό καθόλου δεν αλλοιώνει την ουσία του προκλητικού θεάτρου που παίζεται αυτές τις μέρες πίσω από τις πλάτες της κοινωνίας ολόκληρης.

Για τον Αντώνη Σαμαρά… Προφανώς δεν υφίσταται μια συνολική συμφωνία υποταγής που στο σύνολό της πρέπει να ανατραπεί και να ανακτηθεί η εκχωρημένη Εθνική κυριαρχία.
Για τον Αντώνη Σαμαρά… Δεν βρίσκεται στην πολιτική εξουσία του τόπου μια κυβέρνηση ορκισμένων αχυρανθρώπων που απλά εκτελεί τις εντολές των προστατών και της συμμορίας των πολιτικών και οικονομικών νταβατζήδων και ένας πρωθυπουργός μηδενικής πολιτικής αξιοπιστίας που δε διαθέτει ούτε καν τα τυπικά προσόντα του αξιόπιστου συνομιλητή…
Για τον Αντώνη Σαμαρά… Δεν υφίσταται ούτε καν η ανάγκη της άμεσης ανατροπής αυτής της κυβέρνησης, άρα και της άμεσης ανακοπής του πλέγματος των συμφωνιών υποτέλειας που έχει προσυπογράψει…

Αυτός είναι και ο λόγος που τα επιτελεία της αξιωματικής ΔΗΘΕΝ αντιπολίτευσης, αντί να εμμείνουν με αξιοπρέπεια στις υποτιθέμενα αντιμνημονιακές διακηρύξεις τους, αναζητούν φτιασιδώματα και άλλοθι με τα οποία θα στρώσουν το χαλί που θα τους οδηγήσει πολιτικά παραιτημένους στην απόλυτη υποταγή...


Άλλωστε σ αυτήν ακριβώς την υποταγή ενέδωσαν όταν ψήφιζαν σωρηδόν τα κυβερνητικά νομοσχέδια χτίζοντας το δικό τους άλλοθι απέναντι στους νταβατζήδες, και το επικαλούνται σήμερα προκειμένου να αποδείξουν ότι ως καλά και υπάκουα παιδιά, ουδόλως δυσκόλεψαν τους αχυρανθρώπους του ΔΝΤ στο καταστροφικό για τον τόπο έργο τους.
Και αυτήν ακριβώς την υποταγή υπηρέτησαν όταν μέσα από Ζάππεια και λοιπές επικοινωνιακές φανφάρες, υποκρίθηκαν ότι επιχειρούν να «επανεκκινήσουν» το κουφάρι μιας οικονομίας αποδιοργανωμένης, αποβιομηχανοποιημένης, και στο σύνολό της παραδομένης στους σχεδιασμούς των οικονομικά ισχυρών.
Και στα θολά νερά αυτής ακριβώς της υποταγής επιχειρούν να ψαρέψουν απολυτοποιώντας το ειδικό βάρος της πρότασής τους για τη δήθεν «πολιτική κοσμογονία» των τροποποιημένων φορολογικών συντελεστών και λοιπών αλλαγών, με τίμημα τη ζωή που μας έκλεψαν.

Και τώρα που ο Γκάγκας επιχειρεί να τσουβαλιάσει το σύνολο των προσκυνημένων (πολιτικών και επιλογών) σε ένα μόνο άρθρο αντιδρούν… 

 Και δεν αντιδρούν για την ουσία των επιλογών και των προτεινόμενων ρυθμίσεων.
Αντιδρούν γιατί θέλουν να συνδυάσουν την υποταγή με την πολιτική εξαπάτηση.


Γιατί θέλουν να υπερψηφίσουν τα κυρίαρχα και να «καταψηφίσουν» για την τιμή των όπλων (και της χαμένης τους υπόληψης)  τα δευτερεύοντα και μη καθοριστικά.
Γιατί παρά τα λεγόμενά τους, λογοδοτούν στα ίδια αφεντικά που λογοδοτεί και ο Jeffrey, και δεν έχουν τα κότσια, να καταψηφίσουν συνολικά ως συνολικά απαράδεκτο το νέο πακέτο υποταγής.
Γιατί δεν τολμούν να αναζητήσουν τη διέξοδο σε μια διαφορετική πορεία ανάπτυξης και ανάκαμψης για τον τόπο.
Γιατί δεν έχουν τα κότσια να προστατεύσουν από το πλιάτσικο (αξιοποίηση το βάφτισαν) τη δημόσια περιουσία.
Γιατί δεν έχουν τα κότσια να αντισταθούν στο γενικευμένο πλιάτσικο σε βάρος της ίδιας της ζωής μας.
Γιατί για όλους αυτούς… το τίμημα του «καλού παιδιού» ανέκαθεν ήταν ταυτισμένο με το προφίλ του υποταγμένου παιδιού και ήταν απόλυτα ανταλλάξιμο με τον εναλλασσόμενο ρόλο στη θέση του διαχειριστή στην πολιτική εξουσία του τόπου.

Γι αυτό και δεν τόλμησαν να απαρνηθούν και να αναπέμψουν την εγκληματική πολιτική που εξυφαίνεται σε βάρος του τόπου.
Γι αυτό και αρκούνται στο να επιδίδονται στο ρόλο του …διαλλακτικότερου δημίου, αποδεικνύοντας ότι για να δολοφονήσεις μια κοινωνία ολόκληρη, υπάρχουν και άλλα μέσα εκτός από το πριόνι.

Το μήνυμα στα μεγάλα αφεντικά ήταν σαφές. Και ο Αντώνης το βροντοφώναξε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση των αχυρανθρώπων:
«Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίηση της περιουσίας; Για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Για μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, που θα φέρουν έσοδα; Για επαναπατρισμό κεφαλαίων; Για συμβάσεις εκχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων; Πολύ ευχαρίστως, αλλά αφού έχει γίνει η μείωση της φορολογίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Το αφιερώνουμε με αγάπη σ όλους εκείνους που αφελώς πίστεψαν ότι αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ριζική αλλαγή πολιτικής και ότι αρκεί να αναδείξουμε διαφορετικό χέρι δημίου για να δώσει τη χαριστική βολή.

Χάρισμά σας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου