NOESSIS TV

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Εξαπατά τον λαό ο Ιερώνυμος, εμφανίζοντας την επιμήκυνση του χρέους των νοικοκυριών με περισσότερες δόσεις, σαν δήθεν «κούρεμα» του χρέους τους.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://tsoutsouneros.arvanitis.eu
 === Με αφορμή την ανάρτηση «Προς ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ, MEGA, ΑΝΤ1, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, REAL κλπ» του φιλικού olympia.gr, που αφορά διανομή δήλωσης του κρατικοκυβερνητικού αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, για διπλασιασμό και τριπλασιασμό των δόσεων δανείων των οικογενειακών νοικοκυριών, και που αυτό το εμφάνισε σαν δήθεν πρόταση κουρέματος των χρεών των απλών ανθρώπων, σαν οικονομολόγος χαρακτηρίζω ανεπιφύλακτα τη πρότασή του ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ και σαν άνθρωπος έκανα το παρακάτω σχόλιο: 
 === ΛΑΘΟΣΣΣΣΣΣ. Δεν είπε να κουρευτούν τα χρέη των μικρών καταχρεωμένων οικογενειακών νοικοκυριών προς τις ληστρικές τράπεζες, αλλά να ….ΧΤΕΝΙΣΤΟΎΝ και το αποσαφήνισε, προτείνοντας να γίνουν περισσότερες οι δόσεις και όχι να προσαρμοστούν προς τα κάτω ανάλογα με τις μειώσεις των εισοδημάτων τους. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ????  Αλίμονο στις τράπεζες και στη κρατική εκκλησία του Τζερόνυμο, αν αφήσουν τον κάθε ξεβράκωτο, να έχει απαιτήσεις για δίκαιη κατανομή των βαρών… Θα χαλούσε το σύστημα.
=== Έτσι όπως διαμορφώθηκε η χρηματοοικονομική ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ μεταξύ πλούσιων και φτωχών, οι τράπεζες κινδυνεύουν να βρεθούν μπροστά σε ένα κύμα άρνησης, οπότε ο ρασοφόρος λειτουργεί σαν φρένο αλλά και σαν σωστός ….βασικός μέτοχος, μια και η εκκλησία του καταφέρνει και εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΕΤΕ και αλλού.
=== Η οικονομολογικά ΑΙΣΧΡΗ πρότασή του, θα έχει σαν αποτέλεσμα, αντί ένα οικογενειακό νοικοκυριό να χρειάζεται το διάστημα μιας γενιάς για να ξεχρεώσει, αυτός ο ρασοφόρος κοπρίτης-υποκριτής προτείνει, να σιγουρευτούν οι συνέταιροί του, καταχρεώνοντας τα οικογενειακά νοικοκυριά και στην επόμενη και στην μεθεπόμενη γενιά.
=== Έτσι κι’ αλλιώς, με τη βίαιη ανακατανομή εισοδήματος υπέρ τραπεζιτών και βιομηχάνων,  το ξεζούμισμα που μας έχουν κάνει εμάς τους μισθοσυντήρητους, το έχουν μεταφέρει στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών. Ήδη τον 1,5 τελευταίο χρόνο, 64 δις € από το Ελληνικό κρατικό ταμείο, έχει δοθεί στις τράπεζες ΑΤΟΚΑ (και θα δοθούν κι’ άλλα), οι οποίες θα δώσουν στο κράτος ψευδεπίγραφες «προνομιούχες» μετοχές, δηλαδή ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ στις διοικήσεις των τραπεζών, ανάλογα τουλάχιστον με τη κεφαλαιακή συμμετοχή.
=== Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ σφάλμα του Χριστόδουλου ήταν, το ότι δεν έκατσε αυτόν τον αλήτη στο σκαμνί, με βάση το πόρισμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του, όταν ήταν υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης των διαθεσίμων και του χαρτοφυλακίου της επίσημης εκκλησίας.
=== Όταν γίνεται ενεργητική ή παθητική υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών μαζών, και βλέπουμε, ότι εν ψυχρώ, όχι δεν υπάρχει ισοκατανομή των υποτιθέμενων βαρών, αλλά με την ίδια βιαιότητα αυτά τα κλεμμένα κεφάλαια χαρίζονται στη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία (συμπεριλαμβανομένου και του επίσημου κρατικού παπαδαριού, αν ρίξετε ένα δεύτερο βλέμμα στη δήλωση του κοπρίτη, θα καταλάβετε νομίζω, πόσο, μα πόσο γελοία είναι η «πρότασή» του.
=== Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομολογικές γνώσεις. Ακούστε τον (ή διαβάστε τον) ξανά, συγκεντρωθείτε σε μια προσπάθεια να δείτε πιο θα είναι το οικονομικό αποτέλεσμα των άθλιων λόγων του ΚΑΙ μετά τα ξαναλέμε.
=== Ο Μπαρμπανίκος θεωρούσε και θεωρεί τον ρασοφόρο Τζερόνυμο, ανάξιο του λειτουργήματος που εκπροσωπεί και τον κατατάσσει στους δυνάστες του Ελληνικού λαού. Είναι μέρος της χούντας που κυβερνά.

=== Με τον έστω αδόκιμο όρο «κούρεμα χρέους» νοούμε την εκ μέρους των πιστωτών αποδοχή, να λάβουν προς εξόφλησή τους, μειωμένες τοκοχρεολυτικές δόσεις σε ύψος και αριθμό, δηλαδή συνολικό ποσό μικρότερο του εμφανιζομένου λογιστικού χρέους του οφειλέτη και σε δόσεις που θα καθοριστούν σε συμφωνία των πιστωτών με τον οφειλέτη.
=== Κατά την άποψή μου, ο κρατικοδίαιτος Ιερώνυμος με τη δήλωσή του, εξισώνει την επιμήκυνση αποπληρωμής χρέους (που σημαίνει πολλαπλασιασμός των δόσεων και καθορισμό τους σε τέτοιο ύψος, ώστε οι τράπεζες να διασφαλίσουν και το οφειλόμενο κεφάλαιο και τους τόκους), με το λεγόμενο «κούρεμα χρέους» εν προκειμένω των οικογενειακών νοικοκυριών.
 === Κατά την άποψή μου, ο Ιερώνυμος εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χούντας των τραπεζιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου